Hoe de Volle Maan onze ‘Liefde & Ziels-Relaties’ beïnvloedt

Iedere maand schrijf ik op mijn Facebookpagina “FULL MOON MESSAGES“.
En niet zonder reden. Want de Volle Maan beïnvloedt onze liefde-en zielsrelaties op ‘dramatische’ wijze.
Overigens zal ik vanaf de maan(d) Februari enkel nog Full Moon messages schrijven via dit medium: heart2get.wordpress.com.

el-salanzo-YuNl5xei5wA-unsplash

Waarom speelt de (Volle) Maan eigenlijk zo’n grote rol?
De zon en de maan staan ​​tijdens een Volle Maan recht tegenover elkaar, wat een Yin en Yang effect creëert. Hierdoor bereiken we iedere maand steeds een dieper inzicht, meer berusting, maar ook uitdaging en harmonie & we ondergaan diepe transformaties.
Zie de energie van de Volle Maan maar als een Kosmische-dualistische ‘strijd’, want een Volle Maan werpt een helder licht op (aardse) tegengestelde krachten; tussen (ziels)geliefden, in de natuur, in jou en mij, waardoor het duister en het licht in principe een heftige (maar ook noodzakelijke) strijd aangaan, om ‘evenwicht’ te bereiken.

De Maan heerst, zoals we allemaal wel weten, over onze emoties. Ze versterkt onze gevoelens ook nog eens ‘dramatisch’, wat veelal leidt tot een mix van magie, verwondering, chaos en (soms ook) waanzin.

De gloed van het stralende (maan)licht aan de hemel is tijdens een Volle Maan altijd veel helderder dan tijdens andere maanstanden. Dit geeft ons dus steeds weer de kans om te zien wat (nog) verborgen ligt, in zowel het zichtbare als het onzichtbare.

Wij aardse ‘zielen’ bestaan ​​voor ongeveer 70 procent uit water, en dat is eigenlijk exact zoals de zwaartekracht van de maan de oceaan beïnvloedt. Het water komt aan land en trekt dan weer terug, Eb en Vloed. Dit wakkert onze emoties aan.
In onze (persoonlijke maar voornamelijk ziels)relaties kan dit ertoe leiden dat (levens)uitdagingen en levenservaringen onwaarschijnlijk heftig op de spits worden gedreven. Velen onder ons ondervinden zelfs gigantische (transformatieve) verschuivingen in een (ziels)connectie, dit leidt vervolgens tot ‘nader tot elkaar komen’, of  ‘uit elkaar vallen’. Ook drama’s in ‘aardse’ liefdesrelaties steken dan vaak de kop op.
Je hebt kunnen ervaren in je omgeving en/of in je eigen relatie/huwelijk dat dit tot een mega uitbarsting is gekomen, naar aanleiding van de maansverduistering van 21 januari jl. Veel karmische connecties zijn al geëindigd of eindigen nu! 

Waarom veroorzaakt de Volle Maan zoveel liefdes-‘drama’?
De krachtige maan-energie zorgt vaak voor innerlijke en uiterlijke onrust; we voelen ons vaak niet enkel van onszelf vervreemd maar zeer zeker ook van de ander. Je kunt de energie in dit soort tijden eventueel ook gebruiken om eventuele ‘ruzies’ en/of ‘problemen’ glad te strijken. Niet alleen binnen de familie of vriendenkring, maar voornamelijk in liefdesrelaties.
Ironisch genoeg, ondanks het feit dat de hectische energie van de maan chaos kan veroorzaken, willen en verlangen we juist dan wanhopig naar harts-verbindingen.
En toch gebeurt juist dan het tegenovergestelde, we nemen ‘de verkeerde afslag’ (richting voorwaardelijkheid), we pushen elkaar tot het uiterste. Want… we verlangen, we willen, zo graag, meer!

Eén ding is zeker: wanneer de betoverende volle maan aan de nachtelijke hemel oplicht en ons verblindt, komt alles aan de oppervlakte!
Introspectie en (zelf)reflectie, dat is wat de Volle Maan energie ons biedt en dient iedere maand weer als een katalysator, inzake vooruitgang cq ontwikkeling, met betrekking tot ons liefdesleven.
Hoewel het soms aanvoelt alsof alles dan in één keer tot een hoogtepunt moet komen, zal onze geest juist kristalhelder zijn. En is het in feite een meer dan logische stap om uit te zoeken aan welke aspecten van ons (liefdes)leven we harder mogen ‘werken’ en welke we juist mogen zuiveren.

Volle Manen ruimen oude, negatieve energieën op, om zodoende plaats te kunnen maken voor ‘een nieuw begin’ – positief gezien. Daarom voelen we ons vaak gespannen, getriggerd en behoorlijk uitgedaagd tijdens zo’n periode. De periode waarin we dwars door een emotionele rollercoaster en ultieme heling gaan.

Emoties uit het verleden komen aan de oppervlakte, zodat er genezing op kan treden.
Dit zijn kwetsbare periodes, zeker voor hen die gevoelig zijn voor de energie van de maan. En hoewel kwetsbaarheid nog veel te vaak als zwakte wordt gezien, trekt het ons nederig op onze knieën en opent het onze harten.
Kwetsbaarheid is overigens niet iets voor de bangeriken (the faint-hearted) onder ons.  Maar enkel voor diegenen die bereid zijn het ego te verlaten en authentiek kunnen (en willen) communiceren. Pas dan kan kwetsbaarheid een van onze grootste bondgenoten & sterke punten worden.
backlit-couple-dawn-1775269
Volle manen zijn meestal ook de dagen waarop we ontdekken wat andere mensen van ons vinden en voor ons voelen, dit kan zowel positief als negatief werken.
We zijn namelijk over het algemeen minder angstig als de maan vol is. Dit stelt ons in staat om onze diepste, meest oprechte emoties tot uitdrukking te brengen – hetzij door ons meest kwetsbare ‘geheimen’ te delen en/of te bekennen hoe we ons werkelijk voelen ten opzichte van een geliefde.

Hoewel eigenlijk iedereen wel in de ban is van de Volle maan, kunnen we ook de keerzijde ervan ervaren. We merken dat we onze boosheid of irritatie dan op anderen projecteren, of we ontdekken dat juist anderen hun frustraties op ons projecteren. We hebben daar moeite mee, en dat niet alleen, ook ongecontroleerde, harde woorden komen harder binnen dan normaal.
Daarom is het van essentieel belang om tijdens een Volle Maan (meer) te mediteren (dan op andere dagen) omdat we dan beter met onze voeten op de grond kunnen blijven staan – anders absorberen we juist emoties. Probeer dus altijd in ‘het huidige moment’ te blijven tijdens een Volle Maan, want dan kun je de emotionele lading beter dragen, ook die van je geliefden. Wanneer we ons verliezen, wordt het gewicht van onze eigen emoties te zwaar om te dragen en kunnen we gemakkelijk overweldigd raken. En dus heel erg moe worden.

Wat kun je het beste doen en laten tijdens een Volle Maan?
Bij een Volle Maan is het aan te raden je te onthouden van verhitte discussies en/of meningsverschillen. Je bent in deze fase nu eenmaal eerder geïrriteerd dan normaal.
Je intuïtie piekt, waardoor je gevoeliger bent.
Ook je besef, van alles wat er om je heen gebeurt, is flink verhoogd.
Inzichten kunnen ook nog eens op een stormachtige manier binnenvallen. Dit soort ‘plotselinge uitbarstingen van informatie’ bieden bevrijdende antwoorden op de stille vragen die je in je gedachten en ziel hebt. Dit ondersteunt je bij het vinden van de ‘oorzaak’ (of oorzaken) met betrekking tot aanhoudende patronen, ongezonde gewoonten en destructieve dynamieken in je (ziels)relaties.

Valkuilen
We voelen we ons tijdens een Volle Maan vaak sterk(er), krachtig(er). En daarom zijn we in staat uiterst authentiek te zijn, ook in de omgang met onze (ziels)geliefden. We durven namelijk de waarheid uit te spreken.
Als je dan geen ‘negatief’ vuurtje of muurtje wilt stoken/optrekken, dan mag je proberen om compassievol te handelen, zodat jij je gedachten en gevoelens met tact en zorg kunt uiten. Dan is er namelijk geen ruimte voor irrationele, door emotie gevoede, uitbarstingen.

Volle Maanfasen moedigen ons aan diep in onze ziel te graven. Dit leidt ons door  prachtige transformaties. Tevens kunnen we de enorme hoeveelheid aan opgebouwde gevoelens en emoties zuiveren; alle gedachten, overtuigingen en (on)waarheden die we normaal gezien proberen te ontlopen, komen met kracht naar de oppervlakte.
fullsizeoutput_1492Wanneer we met extremen worden geconfronteerd, krijgen we juist de kans tot waarlijke transformatie.
Net zoals volle manen turbulent aanvoelen, weet en voel je dat transformatieve energie altijd dient voor een hoger doel, voor jouw persoonlijke groei. En in het bereiken van de grootst mogelijke (liefdes)versie van jezelf (als je bereid bent om het toe te laten en dus niet verstrikt raakt in de intensiteit).

De invloed van de Volle Maan op ons bewustzijnsniveau & (ziels)relaties
Wanneer jouw bewustzijn wordt verhoogd, voel je je aangetrokken om je behoeften en verlangens in en tot jouw (ziels)relaties te ‘beoordelen’. Of ze te uiten.
Je kunt op die momenten een enorme hoeveelheid aan energie verspillen, als gevolg van lijden inzake ‘hij of zij is niet meer in mijn leven’ of ‘ik wens (weer) een (aardse) relatie in de toekomst met hem of haar’.

Onze geest kan eindeloze spelletjes spelen, zij kan terug verlangen naar het (mooie) verleden, angstig zijn om romantiek te verliezen, of ‘erger’ nog, het verliezen van aandacht. Maar ze kan ook schrijnend verlangen naar de illusies van een eventuele toekomst en teveel overwegen, waardoor we vergeten te waarderen wat we NU wel ‘hebben’.

Tips tijdens een Volle Maan
Velen van ons merken de impact van de volle maan tot vijf dagen ervoor en vijf dagen erna. Maar de dag voor de Volle Maan is de energie het hoogst, evenals de dag van haar volheid en de dag erna. Je kunt tijdens deze dagen rituelen doen of mediteren op diegene/datgene waar je ‘afscheid’ van wilt nemen, evenals het nieuwe wat je wilt verwelkomen.
Afscheid nemen betekent doorzien, doorzien van datgene wat er is en tevens weten dat je zelf een rol hebt in wat je ergens van maakt. Het nieuwe verwelkomen betekent dat je iets of iemand aandacht geeft, waardoor het groter wordt, of denk positief: “Ik leer er van”.
Je kunt tijdens de Volle Maan energie ook affirmaties gebruiken zoals: “Ik kies voor liefde”, “Ik heb vertrouwen”, “Ik ben veilig”.

Van de maan is bekend dat zij een grote invloed heeft op onze (ziels)relaties.
Onthoud maar dat je tijdens een Volle Maan dus met liefderijke goedheid en compassie communiceert. Leer maar aandachtig te luisteren alvorens je (zacht) reageert.

De versterkte energiestraal van de Volle Maan maakt dat je eigenlijk nooit de ‘echte’ jij bent!

Namaste

Namaste, Caroline
carmacoaching.nl
nieuwetijdsliefde.nl

Wil jij inzicht in jouw (ziel)relatie? Tips & tricks meekrijgen?
Voel je dan welkom voor een Blauwdruk reading!
Te boeken via deze link

Plaats een reactie